Att bygga och att rasera

Det kan ta en väldig tid att bygga upp något... och vi människor kan ibland på bråkdelen av en sekund rasera alltihopa. Det slår mig: Vore det inte bättre om det vore tvärtom?

Ett träd kan behöva 30-40 år för att växa upp. Med dagens skogsmaskiner kan man fälla, kvista och kapa ett fullvuxet träd på 15 sekunder. Att bygga upp ett förtroende kräver tid och varsamhet. När vi tror att det är orubbligt, då kan några ord i affekt tillintetgöra alltihop. Till slut är det väl så att allt vi format och lärt oss i våra liv utplånas och försvinner för alltid. Det sista är väl inte mycket vi kan göra något åt, men visst vore det annars bra om vi tänkte först och agerade först därefter.

Warren Haynes får sprida välbehag med några låtar från "Live at Bonnaroo", inspelad 2003: Det tar nog många år att utveckla en sådan känsla, men vilket klös i både fingarar och röst!!!



Hör hur han förädlar Eagles "Wasted Time" och Radioheads "Lucky":



Tack och lov så upptäckte jag den här skivan till slut! Musik med sådan känsla stärker utan like, det är vad jag kallar att bygga upp!