Nytt album med Marti Jones och Don Dixon
Ibland blir man riktigt glad... Marti Jones och Don Dixon har gjort en ny skiva, "Living Stereo", full med sina suveräna röster! Efter att de släppte "Lucky Stars: New Lullabies for Old Souls" 2008, den första på många år för Marti, så har de börjat spela småskaligt tillsammans igen. Den skivan innehöll den suveräna "Love Is An Ocean", men var i övrigt mest fylld med små instrumenta ljudkombinationer. Nu kommer en skiva med 10 låtar som verkar vara så bra som det bara kan bli...!

Marti's röst har alltid snuddat vid de finaste känselspröt, och tillsammans med Dixon's finurliga och påhittiga produktion och pressade stämsång så gjorde de några kultförklarade album innan Marti lade av och började måla istället. Du kan läsa mer här på bloggen (februari 2010). Du som lyssnar på Ulf Lundell vet att han sjöng "Vi lyssnade på Marti Jones..." på "Klockan och Korset".

Lyssna på:
"Read My Heart" - från "Any Kind of Lie". Varje ton och varje ljud sitter precis rätt!
Till min förvåning har nu min favoritlåt "Read My Heart" lagts ut på You Tube. Tyvärr visar bara videon det hemska fodralet som skivbolaget tvingade fram för att de trodde att det skulle skapa uppmärksamhet... Men bakom den glättiga ytan döljer sig ett fruktansvärd bra album med en så fantasifull produktion jag sällan hört. Läs recensionen nedan!


Några andra höjdpunkter:
"I'm So Lonesome I Could Almost Fly" - från "My Tidy Doily Dream" 2002.
"Show And Tell" - från debutskivan "Unsophisticated Time" 1985.

Några länkar:
CD Baby - här kan du köpa nya skivan och lyssna på samples.
Records To Die For - en recension av "Any Kind of Lie".
Pittsburgh Tribune - mycket intressant artikel om Don och Marti och uteblivet kändisskap.
Don Dixons blogg - en del av Dons MySpace-sida.