Konsert i hemma-miljö












Hade en härlig dag i Stockholm igår med lång långpromenad (>träningsverk i kubik...) och en kanonkväll med musik på Salong Skeppar Karls mysiga familjära lokal i Gamla Stan. Ett litet ställe i storlek, men med en värme strålande från alla inblandade. Värden Anna Eriksson tog emot med ett glas vin och en tallrik soppa. Senare stod hon själv på "scenen" (dvs en liten hörna längst in) och framförde sina tänkvärda låtar ackompanjerad av sig själv och Mats Qwarfordt på smakfullt munspel.

Efter en liten paus och ett ivrigt samtalande mellan gästerna, var det dags för Vagabond Ways, "Vagabonderna", med Basse Wickman, Christer Jonasson och Totte Bergström. Tre oförstärkta akustiska gitarrer och tre röster. Avspänt, trevligt och med närvaro och nyans-rikedom. De avslutande med flera covers: "You Ain't Going Nowhere", "When Wou Walk In The Room", Kim Richeys "Every River" och Byrds "Time Between". Innan dess gjorde grabbarna flera egna sånger, bl.a. fick vi höra Basse Wickmans "Flammande Vind" i en superb akustisk version. Så här ungefär:




En skiva med Vagabond Ways är nästan klar och det blir spännande att få höra den.

Vagabondernas spelning och hela kvällen var verkligen en total kontrast till något uppblåst spektakel någon annanstans.... "Där" fanns själlös teknisk utrustning och lika själlös musik. Här fanns ingen teknisk förstärkning, men musiker med närvaro och leklust, samt männsikor som umgicks och var lyhörda både för varandra och musiken. Stööre skillnad kan jag inte tänka mig och jag väljer det lilla sju dagar i veckan, alla dagar på året. Det äkta och det närvarande istället för det syntetiska med kall yta och utan djup.

Länkar:
Grabbarna Från Rågsved - En video från igår.
Salong Skeppar Karl - Värt ett besök, nej, flera besök!
Vagabond Ways - Det finns ännu mer aktuellt på Facebook!
Anna Eriksson - Tack för en trevlig kväll!