Shrewsbury Folk Festival

Nu på kvällen och tidiga natten har jag varit på Shrewsbury Folk Festival... framför datorn! Det streamas nämligen därifrån.

Kate Rusby gjorde första framträdandet efter födandet av hennes andra dotter. Lika smakfullt som alltid, med suverän sång och mycket prat mellan låtarna. För att fira 20 år som artist kommer snart en skiva med nytolkningar av 20 låtar, många med gästartister, och vi fick höra en rad finstämda sånger på ren Yorkshire-dialekt.

Sen avslutade Show of Hands med ett framträdande som imponerade stort. Jag höll på att applådera flera gånger och när Steve Knightley och Phil Beer kramade om varann efteråt blev det verkligen känslosamt. Show of Hands har nu också med Miranda Sykes på kontrabas och sång. Steve Knightley sjunger, spelar gitarr och skriver de flesta sångerna. Phil Beer kramar undersköna ljud ut ur alla möjliga och omöjliga sträng-instrument, som en slags brittisk motsvarighet till David Lindley. I kväll hade de några gästartister och även en stråksektion.
Och sina tre utsökta röster i harmonisk sång.

De gjorde otroliga versioner av bland annat "Cruel River" och "Exile (No Going Home)" och när de avslutade med "Cousin Jack" och "Santiago" kom jag i fullständig extas! Nu går jag lycklig till sängs, alla problem och orosmoment är som bortblåsta.

En duo-version av "Exile" från 2011:


I morgon kväll återvänder jag till Shrewsbury. Plainsong med Iain Matthews och Andy Roberts gör en konsert på sin avskedsturné och sen avslutar självaste Richard Thompson.

Ta dig till Shrewsbury du med:
Shrewsbury Folk Festival - där finns länk till den steamade konserten.