En stor överraskning...

Delbert & Glen - "Blind, Crippled and Crazy" - New West 2013Delbert & Glen gjorde två suveräna skivor i början på 70-talet, "Delbert & Glen" och "Subject To Change". En slags blandning av blues, soul och country vars äkthet lyser klart än idag.
Men ingen lade märke till det då. Glen Clark försvann sen tämligen snart in i anonymitet, medan Delbert McClinton haft en någorlunda framgångsrik solokarriär.

Oddsen att de skulle sammanföras igen mer än 40 år senare måste varit närmast obefintliga, men nu är deras tredje skiva här. Deras röster passar fortfarande så förträffligt ihop, glädjen finns där i överflöd och låtarna är direkta och känns äkta. Livet har gett dem lite mer distans och de återkommer flera gånger till att tiden faktiskt har gått... men att det viktigaste är att vara här och nu...!

Det här är otvivelaktigt en av årets mest överraskande och bästa skivor. Det var länge sen jag upplevde att ett leende så sprids över hela ansiktet över en ny skiva. Men så är det, här finns glädje och en sjusärdeles feeling som är helt oemotståndlig i all sin enkelhet.

Till slut: Här är ett par smakprov av det de flesta missade i början av 70-talet:"I ain’t old, but I’ve been around a long time"... Så sant, så sant...!