Lucinda Williams 60 år

Det kan man ju inte tro... Lucinda Williams fyller 60 i dag! Jag tror att det var Emmylou Harris som en gång sa något i stil med: "Jag trodde att alla bra sånger redan var skrivna, och så kommer Lucinda med bland de bästa jag hört..."

Vare sig det är blues, country eller rock så vet man att man alltid kommer att få något med äkta känsla. Ruffigt eller mjukt, snabbt eller långsamt, alltid finns Lu där med sin känslosamma röst och förför med sina sånger om kärlek, oftast om olycklig sådan, men aldrig uppgiven.

Lucinda Williams har också skrivit några av de starkaste positiva kärlekssångerna jag vet.
"Like A Rose" och "Something About What Happens When We Talk" finns ju redan här på bloggen. En annan är "Right In Time":De förtvivlade och olyckliga kärlekssångerna är desto fler. Ärligt, naket, utlämnande:
"Abandoned" från den magiska vita "Lucinda Williams"-skivan från 1988:Sen finns de analyserande sångerna. "Side of the Road" säger mer om kärlekens dubbla natur än flera doktorsavhandlingar tillsammans. Om behovet att vara för sig själv utan att vara ensam. Om dubbla känslor. Om att vara ärlig mot sig själv. Den finns redan på bloggen men vi tar den än en gång, nu i en suverän live-version:You wait in the car,
On the side of the road.
Let me go and stand awhile,
I want to know you're there, but I want to be alone.
If only for a minute or two,
I want to see what it feels like to be without you.
I want to know the touch of my own skin,
Against the sun, against the wind
- Lucinda Williams


Grattis Lucinda! Ta väl hand om dig själv...!

Länk:
Lucinda Williams hemsida - ovanligt innehållsrik hemsida.