Vanebildande

Elliott Murphy, Blidösund, Stockholm, 2013-07-17

För ett år sedan såg jag Elliott Murphy för första gången och jag anade inte att det skulle bli tre gånger till inom ett år och vanebildande... Elliott har gjort flera bra skivor, men det är som live-artist han når sin högsta nivå. Ett proffs som alltid ger sitt bästa och lite till, avspänt och närvarande levererar han mer än de flesta.

Onsdagens kryssning på Blidösund blev en mycket trevlig resa där det goda humöret spred sig som en löpeld och på slutet kändes det som vi var en enda stor familj och alla växlade ord med varandra och nya vänner skapades.


Vi fick höra "Take That Devil Out Of Me", en av de bästa från den självbetitlade skivan från 2011, "Caught Short In The Long Run", en fullständigt lysande låt och "You Never Know What You're In For" med sitt alltid aktuella budskap. Efter pausen kom "den berättande avdelningen" och det verkade som Elliott arbetade av min personliga önskelista: "Diamonds By The Yard", berättelsen om målaren O'Henry följd av "Small Room", "How's The Family" och "Wild Horses" med Basse Wickman uppbjuden på scen.


Det lär bli fler gånger...