Paper Aeroplanes - ännu en gång

Ni vet alla att jag skrivit ofta om Paper Aeroplanes från Wales, fast det var ett litet tag sen sist. Snart lär ni nog få både läsa och höra mer av dem även på andra ställen.

De har nu skrivit på för ett mindre indie-bolag och deras andra fullängds-skiva är på gång. Själva räknar de även in "We Are Ghosts" och kallar nya "Little Letters" för sitt tredje album, så då gör väl jag det också. Om en dryg månad släpps CD-utgåvan, men den finns redan för nerladdning, så jag har "tjuvlyssnat" lite...Denna gång är de mer förstärkta med bas, trummor och elektriska gitarrer. Även cello finns med. Sarah Howells sjunger lika förträffligt som vanligt och Richard Llewellyn spelar gitarrer och sjunger fina harmonier. Några up-tempo låtar finns med och det hela låtar mycket bra.

De turnerar flitigt i England och Tyskland och gjorde ett framträdande på BBC i London för några dagar sen, med både intervju och ett par låtar framförda akustiskt i studion:Jag har sagt det förr men säger det igen: Förträffligt, medryckande och känslofyllt så det förslår. Görs det bättre musik idag?

Länk:
Paper Aeroplanes hemsida - där du fortfarande kan köpa deras tidigare skivor.